El fòrum de l'Oriol

Fòrum d'informàtica
 
ÍndexCalendariFAQCercarLlista de MembresGrups d'UsuarisRegistrar-seIniciar Sessió

Comparteixi | 
 

 Índex automàtic

Veure tema anterior Veure tema següent Ir abajo 
AutorMissatge
Oriol
Admin
avatar

Nombre de missatges : 21
Data d'inscripció : 24/01/2009

MissatgeAssumpte: Índex automàtic   Ds Mar 07, 2009 4:02 am

La Dolça, de No tot són postres... a la cuina m'ha preguntat com fer un índex automàtic al bloc.

Ja he trobat la solució. Idea

El que s'ha de fer és, un cop s'ha entrat al compte de Google, clicar Personalitza-la i anar a la pestanya Format. Allà es tria Modifica l'HTML per poder modificar la plantilla.

Si useu el navegador Mozilla Firefox aneu al menú Edita\Cerca i si useu l’Internet Explorer aneu a Edita\Cerca en aquesta pàgina... . Busqueu </head>. Just a sobre d'això, sense esborrar res, afegiu això:

Cita :

<script type='text/javascript'>

var cb = {

search: function(query, type, start, increment, func) {

var script = document.createElement('script');

script.setAttribute('src', 'http://' + query + '/feeds/' + type + '/default?alt=json-in-script&amp;start-index='

+ start + '&amp;max-results=' + increment + '&amp;callback=' + func + '&amp;orderby=published');

script.setAttribute('type', 'text/javascript');

document.documentElement.firstChild.appendChild(script);

},

searchLabel: function(query, label, func) {

var script = document.createElement('script');

script.setAttribute('src', 'http://' + query + '/feeds/posts/default/-/' + encodeURIComponent(label) +

'?alt=json-in-script&amp;callback=' + func + '&amp;orderby=published');

script.setAttribute('type', 'text/javascript');

document.documentElement.firstChild.appendChild(script);

},

getTotalResults: function(json) {

return json.feed.openSearch$totalResults.$t;

},

getStartIndex: function(json) {

return json.feed.openSearch$startIndex.$t;

},

getLink: function(entry, name) {

var alturl;

for (var k = 0; k &lt; entry.link.length; k++) {

if (entry.link[k].rel == name)

alturl = entry.link[k].href;

}

return alturl;

},

getTitle: function(entry) {

return entry.title.$t;

},

getContent: function(entry) {

return entry.content.$t;

},

getCommentAuthor: function(entry) {

return entry.author[0].name.$t;

},

getLabelFromURL: function(json) {

for (var l = 0; l &lt; json.feed.link.length; l++) {

if (json.feed.link[l].rel == 'alternate') {

var raw = json.feed.link[l].href;

var label = raw.substr(raw.lastIndexOf('/')+1);

return decodeURIComponent(label);

}

}

},

txt : function (s) {

return s + &quot; Widget by &lt;a href='http://hoctro.blogspot.com&quot; + &quot;'&gt;Hoctro&lt;/a&gt;&quot;;

}

};

</script>


Llavors busqueu <b:section class='sidebar' id='sidebar' preferred='yes'> i just a sota, sense esborrar res, poseu:

Cita :

<b:widget id='HTML50' locked='false' title='Índex' type='HTML'>
<b:includable id='main'>

<b:if cond='data:title != &quot;&quot;'>

<h2 class='title'><data:title/></h2>

</b:if>

<div class='widget-content'>

<data:content/>

<ul><div id='dataPost' style='height: 400px; overflow:auto;'/></ul>

</div>

<script type='text/javascript'>

var uP = {

nPost : -1

};

var cP = {

totCount : 0,

increment : 10,

web : &quot; loirooriol.blogspot.com&quot;,

listPosts: function(json, tag) {

var text=&quot;&quot;;

for (var i = 0; i &lt; json.feed.entry.length; i++) {

var entry = json.feed.entry;

text += &quot;<li>&quot; + &quot;&lt;a href='&quot; + cb.getLink(entry, &quot;alternate&quot;)

+ &quot;'&gt;&quot; + cb.getTitle(entry) + &quot;</li>&quot;;

}

var p = document.createElement('span');

document.getElementById(tag).appendChild(p);

p.innerHTML = text;

},

callPostJson: function(json) {

this.listPosts(json, &quot;dataPost&quot;);

},

getCo : function(json) {

this.totCount = cb.getTotalResults(json);

var count = (uP.nPost &lt; 0) ? this.totCount : uP.nPost;

var i=1;

while(i&lt;=count) {

var incr = (count-i &lt; this.increment) ? count-i+1 : this.increment;

cb.search( cP.web, &quot;posts&quot;, i, incr, 'cP.callPostJson');

if (incr==0) incr=incr+1;

i = i+incr;

}

}

};

cb.search( cP.web, &quot;posts&quot;, 1, 2, 'cP.getCo');


</script>

</b:includable>
</b:widget>


Llavors cliqueu [I]
Vista prèvia per veure si ha sortit bé. També és recomanable que abans de fer res us baixeu la plantilla completa, tot i que no hauria de passar res.

Ja podeu clicar Desar la plantilla.

Fent això us apareixerà un nou gadget que podreu moure de lloc a Elements de la pàgina dins de la pestanya Format.

Arrow Podeu canviar Índex pel nom del gadget que vulgueu
Arrow Com que la llista pot ser molt llarga, li he posat un màxim: 400. D’aquesta manera, per veure missatges més antics s’ha de baixar una barra vertical. Si canvieu aquest nombre aconseguireu un alçada menor o major
Arrow El -1 indica el nombre de missatges que sortiran a l'Índex. Si voleu que surtin tots, deixeu-lo. Si no, el podeu canviar per un altre nombre
Arrow A on diu loirooriol.blogspot.com poseu l’adreça del vostre bloc SENSE http://

Quedarà una cosa així:


Editat per darrera vegada per Oriol el Dc Mar 25, 2009 8:39 pm, editat 2 cops en total
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://www.loirooriol.blogspot.com
Oriol
Admin
avatar

Nombre de missatges : 21
Data d'inscripció : 24/01/2009

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Ds Mar 07, 2009 5:03 pm

També et podria interessar això:

Crees un nou gadget de text HTML/Javascript i hi poses això:

Cita :

<script language="JavaScript">
imgr = new Array();

imgr[0] = "http://librarysupporter.googlepages.com/thumb.jpg";
imgr[1] = "http://librarysupporter.googlepages.com/thumb1.jpg";
imgr[2] = "http://librarysupporter.googlepages.com/thumb2.jpg";
imgr[3] = "http://librarysupporter.googlepages.com/thumb3.jpg";
imgr[4] = "http://librarysupporter.googlepages.com/thumb4.jpg";

showRandomImg = true;

tablewidth = 220;
cellspacing = 8;
borderColor = "#ffffff";
bgTD = "#ffffff";

imgwidth = 50;
imgheight = 50;

fntsize = 12;
acolor = "#666";
aBold = true;
icon = " ";

text = "comentaris";

showPostDate = false;

summaryPost = 50;
summaryFontsize = 11;
summaryColor = "#666";
icon2 = " ";

numposts = 100;

home_page = "http://nototsonpostres.blogspot.com/";

</script>
<script src="http://librarysupporter.googlepages.com/recentposts_thumb.js" type="text/javascript"></script>

Arrow Podeu canviar aquest nombre pel que vulgueu, és el nombre de missatges que sortiran
Arrow Aquí poseu l'adreça del vostre bloc

Quedarà una cosa així:



A més, si algun missatge no té imatge en sortirà una d'aleatòria d'aquestes:
1. http://librarysupporter.googlepages.com/thumb.jpg


2. http://librarysupporter.googlepages.com/thumb1.jpg


3. http://librarysupporter.googlepages.com/thumb2.jpg


4. http://librarysupporter.googlepages.com/thumb3.jpg


5. http://librarysupporter.googlepages.com/thumb4.jpg


Les podeu canviar modificant les primeres línies del codi HTML
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://www.loirooriol.blogspot.com
Pere
Informàtic de primera
Informàtic de primera


Nombre de missatges : 36
Data d'inscripció : 31/01/2009
Edad : 108
Ubicació : Tiana

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Ds Mar 07, 2009 5:47 pm

Oriol, jo ja m'he posat el nou índex. He fet la segona opció, m'ha semblat més fàcil i, a més, surt la foto. Ha quedat "de categoria".

He vist que en l'índex surt la primera de les fotos de cada missatge i a vegades m'agradaria que en sortís una altra. Es pot fer?

I l'ordre, podria ser alfabètic?

No m'ho diguis avui, que tens feina i animals famèlics per cuidar. No tinc pressa, que tal demà a les 00:00:01?

Ets un sunny
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://margaridaipere.blogspot.com
Oriol
Admin
avatar

Nombre de missatges : 21
Data d'inscripció : 24/01/2009

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Ds Mar 07, 2009 11:02 pm

Sr. neandertal, millor que canviïs

Cita :
borderColor = "#ffffff";
bgTD = "#ffffff";
per això:

Cita :
borderColor = "#F6F6F6";
bgTD = "#F6F6F6";

Ho dic perquè el fons del teu bloc no és blanc, i no queda bé. El borderColor és el color de l'espai entre les imatges i el text, i el bdTD és el color de fons del text.
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://www.loirooriol.blogspot.com
Pere
Informàtic de primera
Informàtic de primera


Nombre de missatges : 36
Data d'inscripció : 31/01/2009
Edad : 108
Ubicació : Tiana

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Dg Mar 08, 2009 12:27 am

No quedaria millor posant 3Ku i 3Mon, sr. Admin?
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://margaridaipere.blogspot.com
Oriol
Admin
avatar

Nombre de missatges : 21
Data d'inscripció : 24/01/2009

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Dg Mar 08, 2009 4:49 pm

Temo que aquestes lletres no es poden posar per fer un color.
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://www.loirooriol.blogspot.com
Pere
Informàtic de primera
Informàtic de primera


Nombre de missatges : 36
Data d'inscripció : 31/01/2009
Edad : 108
Ubicació : Tiana

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Dg Mar 08, 2009 8:26 pm

Potser podria posar d27-02-09 a08-03-09?



alien
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://margaridaipere.blogspot.com
Pere
Informàtic de primera
Informàtic de primera


Nombre de missatges : 36
Data d'inscripció : 31/01/2009
Edad : 108
Ubicació : Tiana

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Dc Mar 11, 2009 1:47 am

Doncs ara no es veu l'índex.
Al bloc de prova (Pere-Tiana) sí, però a margaridaipere no. He provat canviar coses, esborrar el gadget i tornar-lo a fer però no es veu. Ara l'he esborrat del tot.

scratch scratch
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://margaridaipere.blogspot.com
Pere
Informàtic de primera
Informàtic de primera


Nombre de missatges : 36
Data d'inscripció : 31/01/2009
Edad : 108
Ubicació : Tiana

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Dc Mar 18, 2009 12:19 am

Ho estem mirant i de moment hem vis que posant el numpost igual o més petit que el nombre de posts surt bé. Si el posem més gran, el títol surt on toca però el cos del missatge surt al final, després de l'últim dels gadgets del bloc.
Això vol dir que, si volem que surtin totes les entrades, caldrà anar-ho modificant.
No costa gens, però s'hi ha de pensar.

A veure si l'Oriol hi pot dedicar una mica de temps i ho arregla del tot.

confused
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://margaridaipere.blogspot.com
Oriol
Admin
avatar

Nombre de missatges : 21
Data d'inscripció : 24/01/2009

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Dv Mar 20, 2009 4:31 am

Buff! És complicat. Si us hi fixeu, per estalviar línies de codi HTML el treu d'aquí:
Cita :
<script src="http://librarysupporter.googlepages.com/recentposts_thumb.js" type="text/javascript"></script>

S'hauria d'anar a aquesta pàgina web, descarregar l'arxiu Javascript, modificar-lo i tornar-lo a carregar a Internet. Això últim es podria fer amb l'Skydrive si teniu Hotmail.

Per últim, caldria canviar el codi anterior per:
Cita :
<script src="LA NOVA ADREÇA" type="text/javascript"></script>
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://www.loirooriol.blogspot.com
Pere
Informàtic de primera
Informàtic de primera


Nombre de missatges : 36
Data d'inscripció : 31/01/2009
Edad : 108
Ubicació : Tiana

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Dl Mar 23, 2009 12:53 am

Una miqueta complicadet.
De moment canviant el númpost cada cop que envies un missatge ja funciona.
Tampoc costa tant, només cal recordar-se'n.

study
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://margaridaipere.blogspot.com
Oriol
Admin
avatar

Nombre de missatges : 21
Data d'inscripció : 24/01/2009

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Dc Mar 25, 2009 8:04 pm

De totes, maneres, ho miraré un dia d'aquests, que també he de fer que no surti el número de comentaris
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://www.loirooriol.blogspot.com
Pere
Informàtic de primera
Informàtic de primera


Nombre de missatges : 36
Data d'inscripció : 31/01/2009
Edad : 108
Ubicació : Tiana

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Ds Mar 28, 2009 6:37 pm

Veig que ja has tret el número dels comentaris en el bloc de la Margarida.
Ara miraré de copiar-m´ho.

cheers
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://margaridaipere.blogspot.com
Pere
Informàtic de primera
Informàtic de primera


Nombre de missatges : 36
Data d'inscripció : 31/01/2009
Edad : 108
Ubicació : Tiana

MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   Ds Mar 28, 2009 7:01 pm

Ja els he tret.

Això és el que he posat al gadget htlm:

<script language="JavaScript">
imgr = new Array();

imgr[0] = "http://librarysupporter.googlepages.com/thumb.jpg";
imgr[1] = "http://librarysupporter.googlepages.com/thumb1.jpg";
imgr[2] = "http://librarysupporter.googlepages.com/thumb2.jpg";
imgr[3] = "http://librarysupporter.googlepages.com/thumb3.jpg";
imgr[4] = "http://librarysupporter.googlepages.com/thumb4.jpg";

showRandomImg = true;

text = ""

tablewidth = 220;
cellspacing = 8;
borderColor = "#ffffff";
bgTD = "#ffffff";

imgwidth = 50;
imgheight = 50;

fntsize = 12;
acolor = "#666";
aBold = true;
icon = " ";



showPostDate = false;

summaryPost = 50;
summaryFontsize = 11;
summaryColor = "#666";
icon2 = " ";

numposts = 29;

home_page = "http://margaridaipere.blogspot.com/";

</script>
<script src="http://http://javascripthost.com/s1/bin/ndex.js"></script>


Me'n vaig a Sleep
Tornar a dalt Ir abajo
Veure perfil de l'usuari http://margaridaipere.blogspot.com
Contenido patrocinado




MissatgeAssumpte: Re: Índex automàtic   

Tornar a dalt Ir abajo
 
Índex automàtic
Veure tema anterior Veure tema següent Tornar a dalt 
Pàgina 1 de 1

Permisos d'aquest fòrum:No pots respondre a temes en aquest fòrum
El fòrum de l'Oriol :: Fòrum :: Ajuda-
Canviar a: